61 évesen 56 kilométert gyalogol munkába, hogy ellássa a családját

Steve Simoff 35 mérföldet (56,3 km) sétál munkába, hogy gondoskodjon a beteg feleségéről és unokájáról, valamint a számlákat is rendezni tudja- írta a Huffington Post.

A 61 éves, éjszakai portásként dolgozó Iowa-i férfi  néha azért gyalogol, mert nincs pénzük benzinre. Felesége kilenc évvel ezelőtt kapott agyvérzést és a házaspár gondoskodik jelenleg munkanélküli 22 éves unokájukról is. A fiatal Stevennek a nagyapja a hőse. Az unoka január óta nem dolgozik, amíg volt állása egy barkácsboltban, addig üzemanyagra is tudtak félre tenni.

Steven and Renee Simoff of Davis City

Simoff nem szokott stoppolni, de van egy munkatársa, aki néha elviszi, így csak 8 mérföldet kell az otthonáig gyalog megtennie. Mindezek ellenére úgy tűnik a férfi nem bánja a hosszú sétákat, közben élvezi a táj szépségét, pedig megesett már, hogy zord körülmények közt ért munkába, sőt az sem ritka, hogy 110-zel hajtanak el mellette a teheautók.

A történet hasonlít annak a detroiti férfinak az esetére, aki szintén nagy távolságokat tesz meg gyalog, hogy dolgozhasson. Róla itt írtunk.