Ebbe a futurisztikus üveggömbe költözik a Google

2020-ra készülhet el a Google új központja, ahol 19 ezer ember dolgozhat majd.

Az Apple után a Google is új főhadiszállást épít: a keresőcég a kaliforniai Mountain View-ban négy helyszínen fogja kialakítani a levegőből leginkább hatalmas üvegházaknak látszó komplexumait, amelyekről látványos látványterveket is kiadott a vállalat- írja az Origo.

Forrás: Google

Forrás: Google

Az első két burok a tervek szerint 2020-ra készül el, a maradék két helyszín két és négy évvel később akarják majd átadni. Az üvegbúra alatt a Google közel 54 ezer dolgozója közül 19 ezer embert foglalkoztat majd.

A Google hangsúlyozta, hogy az Apple űrhajót formázó Campus 2 központjával ellentétben nem egy olyan központot tervez, ahová csak a cég dolgozói bejáratosak. Az üveg védelme alatt saját mikroklímát alakítanak ki fákkal, bokrokkal, patakkal és tavakkal, de éttermek, sétányok és bicikliutak is várják majd a látogatókat legalább az egyik búra alatt.

Forrás: Google

Forrás: Google

A búrák alatt csak gyalog és kerékpárra ülve lehet majd közlekedni, autóval nem lehet behajtani az irodapark területére – a kocsikat a dolgozók egy hatalmas, autópálya menti parkolóházban rakhatják le.

Forrás: Google

Forrás: Google

Forrás: Google

Forrás: Google

Forrás: Google

Forrás: Google