Megvalósul a Star Wars híres hologramja

Külön R2D2 sem fog kelleni a holoüzenet létrehozásához. A Csillagok Háborúja egyik legismertebb jelenetében Leia hercegnő segélykérő üzenetéhez hasonlóan, a jövőben mi is készíthetünk majd térbeli videóüzeneteket, sőt, a barcelonai Mobil Világkongresszuson már be is mutatják az első készülék prototípusát – írja az Origo.

Leia Incorporatednek keresztelt cég holoüzenetek megjelenítésére alkalmas kijelzőket fejleszt. A technológia természetesen még nem tökéletes és egyelőre csak a prototípus létezik, de hamarosan az okostelefonok és a táblagépek is mind rendelkeznek majd az újítással – nyilatkozta David Fattal, a cég alapítója.

Ilyen kicsi képernyőn debütál majd a találmány

Ilyen kicsi képernyőn debütál majd a találmány

A kisméretű képernyő a hologramokhoz hasonló, térbeli videók megjelenítésére lesz alkalmas, amit speciális szemüveg használata nélkül is láthatunk. 64 különböző irányból képes valósághű térbeli nézetet imitálni állóképekről és videókról. A prototípus egyelőre a néző felől 60 fokos szögben képes térhatású képet adni, így a filmmel ellentétben nem lehet majd körbejárni.