Hihetetlen fotón a magzatburokban született kisbaba

Silas Philips a vártnál három hónappal előbb született meg, az orvosok császármetszéssel segítették világra a Los Angeles-i Cedars -Sinai kórházban 10 héttel ezelőtt – írja a Buzzfeed.

A magzatburok a baba biztonságos fejlődésében játszik nagy szerepet. Normális esetben a vajúdás alatt a burok megtörik, ezt pedig a magzatvíz elfolyása jelzi. A kismamák ilyenkor tudhatják, hogy eljött az idő. Nagyon ritkán fordul elő, hogy a magzatot védő burok sértetlen marad, ez azt jelenti, hogy a születés pillanatában a baba még mindig a köldökzsinóron és a placentán keresztül jut oxigénhez és tápanyaghoz.

A nem mindennapi látvány még az orvosokat is megdöbbentette, William Binder orvos azt nyilatkozta, hogy a lélegzetük is elállt. Ő készítette a fotót is a magzatburokban született babáról.

Természetesen az orvosok gyorsan eltávolították a burkot, hogy meginduljon a légzés. A szemtanúk úgy érezték, mintha egy lassított felvételen keresztül látnák az eseményeket. Az édesanya nem is tudta, milyen orvosi csoda történt a szülés közben. “A fotón láttam először a gyermekemet. Láttam a fejét, a haját, ahogy magzati pózban, a karjait és a lábait összehúzva feküdt a burokban. Nagyon jó, és persze furcsa volt így látni,” mesélte a boldog anyuka.

edit-14629-1424867455-8

Szerencsére a koraszülött gyermek jól van, hamarosan haza is térhet szerető családjához. Nézd meg a fotót a Buzzfeed oldalán >>>