Így öltözködtek volna a Disney-hercegnők valójában

A Buzzfeed készített egy videót ami bemutatja, hogyan nézhettek ki a Disney-hercegnők igazából. A korhű ruhák és hagyományok felkutatásával próbálták meg szemléltetni a mese és a valóság közötti különbségeket.

Walt Disney hófehér arcú, ébenfekete hajú hősnőjének története valahol az 1500-as évek Németországában játszódott le. A vallási értékek előbbre valók voltak a divatnál, ezért a nők sötét, nehéz anyagból készült ruhákat hordtak.

0100

Hófehérke

Az Aladdin Kr. u. 300-ban, az Arab-félszigeten játszódik, ekkor a hölgyek alaktalan, hímzett kendőket viseltek.

098

Jázmin hercegnő

A Hercegnő és a béka című mesefilm a ’20-as években játszódik, New Orleans utcáin. Tiana valószínűleg testhezálló, gyöngyökkel díszített ruhát viselt volna.

0103

Tiana

Csipkerózsika legendás történetét az 1300-as évekre, Anglia területére saccolják. Gazdagon díszített bő ruhák és a fátyol volt jellemző ebben  korban.

099

Csipkerózsika

A telepesek érkezése előtt, az 1600-as évek Amerikájában járunk. A Virginia területén élő indián törzsekben a nők testét számtalan tetoválás díszítette. Mellüket csupán hatalmas gyöngysorokkal takarták, ruháikat állatok bőréből készítettek.

0101

Pocahontas

A Szépség és a szörnyeteg az 1700-as években, Franciaországban játszódik. A tehetős nők feltornyozott hajkoronával és díszesebbnél díszesebb ruhával kérkedtek gazdagságukkal.

0102

Belle

A videóban részletesen látszódnak a különbségek.