Hulladékból készítenek dizájnos, újrahasznosított cipőt

Három fiatal londoni művész, Charles Duffy, William Gubbins és Billy Turvey szemétből készít divatos cipőket. Elsőre nem is tűnnek különlegesnek a lábbelik, egy átlagember csak néhány színes pár cipőt láthat bennük, de sokkal fontosabb üzenetet hordoznak, mint az elsőre látszik.

A projekt neve “Everything You Buy Is Rubbish,” vagyis “Minden amit megvásárolsz hulladék”. A különleges cipőkkel a fogyasztói társadalom következményeire akarják felhívni a figyelmet. A tömegtermelés során felhalmozódó műanyag hulladékből készítik a cipőcskéket.

088

Az angliai folyópartok mentén szedegették össze a cipőkészítéshez szükséges hulladékot és mint kiderült, a munkafolyamat sokkal egyszerűbb lett a vártnál. A partok tele vannak műanyagpalackokkal, lim-lomokkal, amik csak arra várnak, hogy valaki újrahasznosítsa őket.

Ebben a videóban megnézheted, hogyan készült a cipő.

Bár a divatos lábbelik nem eladásra készültek és nem lehetnek túl kényelmesek, mégis fontos üzenetet közvetítenek. A művészek reményei szerint ez segít ráébreszteni az embereket a a rossz hulladékgazdálkodási infrastruktúra negatív hatásaira.