Nézd meg Putyin bámulatos luxusvilláit!

A nemzetközi sajtó hírei alapján szedte össze a Hír 24, hogy milyen ingatlanokkal rendelkezhet az orosz elnök.

Egy amerikai befektető szerint Putyin 200 milliárd dolláros vagyonával a világ leggazdagabb emberei közé tartozik, pénzét főként ingatlanokban részvényekben és befektetési alapokban tartja, melyet közeli ismerősei kezelnek.

A Cryptocoinsnews cikkében az áll, hogy az orosz államfőnek 43 magánrepülőgépe, 20 rezidenciája, 15 helikoptere és 4 jachtja volt 2012-ben, legalábbis egy orosz ellenzéki képviselő szerint. Ezeket a villákat Putyin nem saját nevében vásárolta, hanem közeli milliárdos barátain keresztül. A brit Telegraph szerint Putyinnak dzsúdópartnere, Arkagyij Rotenbergen keresztül csak Olaszországban 30 millió eurós, átszámítva 9,2 milliárd forintos ingatlanvagyona van. Luxusvilla és négycsillagos hotel Rómában, egy apartman és három villa Szardínia szigetén.

Az olasz fővárosban található luxushotel így néz ki:

Berg-Luxury-Hotel(1) Berg-Luxury-Hotel(2)

Az olasz Il Messagero szerint Putyinnak a Garda-tó mellett is van egy kastélya, amit néhány éve 16 millió euróért, vagyis 5 milliárd forintért vásárolt hat-hét éve. A lap tudni véli, hogy az orosz elnök ezt az ingatlant sem a saját nevében vásárolta, hanem egy milliárdos barátját, az olajmágnás German Boriszovics Khan kérte fel, hogy járt el helyette.

A 34 szobás, 1200 négyzetméteres ingatlan így néz ki:

Putyin-villa

Az orosz elnöknek a Fekete-tenger partján is van egy új építésű kastélya. A 67 hektáron elterülő, összesen 26 ezer négyzetméteres ingatlan építési költségeit 1 milliárd dollárra becsülték, ám a házat eladták Alexander Ponomarenkó üzletembernek. A RuLeaks gyanúja szerint ez is csak trükk, és a kastély még mindig Putyiné.