Jön a nőknek készült piszoár

Sok kellemetlen pillanattól mentené meg a nőket ez a furcsa dán találmány. Hasonló elven működik, mint a férfiak piszoárja, de úgy fejlesztették ki, hogy gyors, és kényelmes legyen. Ezzel a nők megkerülhetik a toalett előtt kígyózó sorokat, a szabadban való leguggolást, vagy a vendéglátóegységekbe való bekéredzkedést – írja az Urbanista blog.

Az egy egységhez tartozó piszoárokat egyszerre négy nő veheti igénybe és háromféle kiszerelés létezik: félénk, topless és meztelen. A Pollee piszoárok először a Roskilde fesztiválon mutatkoztak be még 2011-ben. A videóban jól látszik a variációk közötti különbség. A félénk kiszerelés mindent takar, a toplessből már félig kilátszhat a használója, a meztelen verzió pedig a bevállalósak kedvence lehet.

A megoldásnak a legtöbben örültek, hiszen így nem kell sehová bekéredzkedni, vagy a bokrok rejtekében leguggolni, nyugodtan végezhetik a dolgukat a hölgyek akár egy fesztiválon is, kulturált keretek között. Dánia után, most Franciaország forgalmas helyeire telepítenék a nőknek készült piszoárokat.