Itt a Tesco újabb nagy dobása

Elindult a Tesco csekkpont szolgáltatása. Az áruházlánc mind a 209 üzletében összesen 226 terminált állított fel, melyek segítségével a vásárlók gyorsan, egyszerűen és kényelmesen fizethetik be sárga csekkjeiket – írja a hvg.hu.

Statisztikai adatok alapján, ma Magyarországon az emberek közel 80 százaléka készpénzben fizeti be csekkjeit a postákon, ezért az áruházlánc ezt a fizetési lehetőséget részesítette előnyben a konstrukció kialakítása során. Jelenleg tehát kizárólag készpénzben lehet kifizetni a csekkeket, ám a fejlesztés második szakaszában a bankkártyás fizetésre is lesz lehetőség.

Az áruházak eladóterében kihelyezett csekkpontok használata során a terminál beolvassa a vásárló fehér vagy sárga csekk adatait és QR-kódot generál belőle, amit egy bónra nyomtat ki, majd visszaadja a csekket. A készülék által generált QR-kódot beolvassák a kasszáknál, majd a vásárló kifizeti a csekk értékét a pénztáraknál, amit ettől a pillanattól kezdve a szerződött szolgáltatók befizetettnek tekintenek.