Egy kütyü, ami mindenre jó és minden háztartásba kéne

Egy belga üzletember, Walter De Brouwer ötlete alapján készült el a Scanadu Scout nevű eszköz.

A fia egy esés következtében agykárosodást szenvedett, a férfi ekkor szembesült az egészségügyi rendszer problémáival és hiányosságaival. Úgy gondolta, szükség lenne egy olyan eszközre, amellyel egyszerűen és gyorsan fel lehetne mérni az ember egészségügyi állapotát – írja a HVG.

Az ötletet a híres sci-fi sorozat, a Star Trek adta. “A Star Trek több egy egyszerű filmnél, maga volt az üzleti terv,” mesélte Walter a CNN-nek. A létrehozott eszközt bárki használhatja, nincs szükség hozzá egészségügyi szakemberhez. A fejlesztők célja az volt, hogy a szerkezettel egyszerűen lehessen ellenőrizni alapvető egészségügyi adatokat.

scout-centered

A Scanadu Scout egy kicsi szerkezet, tele hasznos érzékelőkkel. A kis kütyü 10 másodperc alatt a célszemély homlokához nyomva képes megmondani a pulzusszámot, a vérnyomást, a testhőmérsékletet, a véroxigénszintet, a légzésritmust, valamint kirajzol egy EKG-görbét és felméri az érzelmi állapotot, vagyis a stressz szintjét is. A mért adatokat egy okostelefon segítségével tudjuk megtekinteni, a Bluetooth-on át csatlakozó eszköz ide küldi az eredményeket, amelyeket egy alkalmazással elmenthetünk, vagy tovább is küldhetünk.