Így védekezz a szupertraffipax ellen!

Noha az elmúlt években viszonylag kis eséllyel buktak le a gyorshajtók, mostantól jobban kell majd vigyázni és a büntetési tételek miatt meg is éri. Idén ugyanis bekeményít a rendőrség.

Egyértelműen fogalmaz a KRESZ: detektorral jelezni szabad, de a lézert blokkolni tilos. Gyári és utólagos kütyük, sőt applikációk is segíthetnek elkerülni az akár százezres bírságokat – olvasható az Origo alapos cikkében.

Szokás a navigációs rendszer kijelzőjén megjeleníteni az adott útszakaszra előírt megengedett sebességhatárt is, sőt extraként egyre több autóhoz kapható kamerás táblafelismerő rendszer is, ami főleg olyankor hasznos, amikor az adatbázis nem tud a korlátozásról – például azért, mert útépítés van a környéken.

traffipax5_69
A radardetektorok használata legális Magyarországon (igaz, külföldön sok helyen nem, Ausztriában is keményen büntetnek érte), de a vásárlásnál nagyon kell figyelni arra, hogy európai kivitel legyen. A lap megjegyzi, hogy a detektoroknál még egy távcső is többet ér olyan helyeken, ahol nem radarral, hanem lézerrel mérnek – márpedig a hírhedt, magyar gyártmányú Fáma traffipaxok pont ilyenek, csakúgy, mint a rendőrség új csodafegyvere.

A traffipaxokkal ellen a rendőrség is védelmet biztosít, a honlapján minden hónapban nyilvánosságra hozza az ország területén tervezett sebesség-ellenőrzések menetrendjét.

Az új szupertraffipaxról itt olvashatsz, itt pedig meg is nézheted.