Ezek a világ legveszélyesebb repterei

Rémisztő videókkal.

Nem minden reptér olyan tágas, mint a ferihegyi. Van, ahol a természeti jelenségek nehezítik a fel és leszállást, van, ahol az emberi tervezés. Ezek a legveszélyesebbek mind közül.

Princess Julianna Nemzetközi Repülőtér

A Szent Márton-sziget egyik strandjától 80 méterre van a leszállópálya, ezért ereszkedéskor a fürdőzők feje felett 10-20 méterrel szállnak le a gépek. Nem is kicsik, itt Boeing 747-esek és Airbus A340-esek is közlekednek.

Tendzing-Hillary Repülőtér

A Nepáli reptér 540 méteres kifutópályáján csak kisgépek tudnak leszállni, de ők sem könnyen. Sok az eső és a köd, ráadásul közel vannak a Himalája csúcsai is.

Barra Nemzetközi Repülőtér

A Skót reptér egészen más dolog miatt veszélyes, mint az eddigiek. Ezen a reptéren ugyanis nincsen kifutópálya. Ha épp nem lepi el víz, a gépek a tengerpart homokjában szállhatnak le. Ha nincs forgalom, a parton teljesen szabályosan lehet fürdeni is.

Gibraltári Repülőtér

A listán szereplők közül ez a legforgalmasabb veszélyes reptér. Nem csak a tengerbe nyúlik bele, de a városállam főútját is keresztezi. Akárhányszor leszáll egy gép, meg kell állítani a forgalmat. A széllökések is gyakoriak.

Madeira-Funchali Nemzetközi Repülőtér

A repteret egyik oldalról az Atlanti-óceán, a másikról hegyek ölelik. A leszállás előtti utolsó pillanatig úgy tűnik, mintha a gép egyenesen beleszállna a hegyekbe, és egy erős kanyarral kell letenni a gépet. Erre a pilótákat külön kiképzik, de így is volt már, hogy egy gép belehajtott a tengerbe.

Courchevel Nemzetközi Repülőtér

A francia alpokban albújó repteret csak speciális kiképzéssel használhatják. Azért, mert nem egyenes, hanem egy 18 százalékos lejtő. Ez elég sok, annak ellenére, hogy nem hangzik annak. Felszállni cserébe egy fokkal könnyebb.