Éhbérért készülnek Kambodzsában a ruhák, amit te Budapesten méregdrágán veszel meg

Tavaly került bemutatásra, de csak most kapta fel a sajtó azt a valóságshowt, amelyben három divatőrült norvég fiatal Kambodzsában tanúja lesz annak, hogyan készülnek a ruháik. Egy hónapon át dolgoztak a varróüzemben, szinte ingyen, embertelen körülmények között – írta a showról a 444.hu.

Három tinédzserkorú divatbloggert mutat be a sorozat, akik el sem tudták képzelni, mi vár rájuk. Fogalmuk sem volt róla, hogy a zsebpénzükön kívül mibe kerül az, hogy a legújabb göncökben pompázhassanak. Az óriási haszonnal eladott ruhákat most nekik kellett elkészíteniük, pontosan olyan feltételek és elvárások mellett, mint a helyiek.

swe01

A Sweatshop nevű reality a világ egyik legtehetősebb országából küldött fiatalokat Kambodzsába, hogy rávilágítsanak a szomorú tényekre.

swe02

A show egyik legmegrázóbb részében az egyik üzemben dolgozó lányt elkísérték a közelben lévő Mango üzletbe, ahol az üzemben elkészített ruhákat is eladják. Elmondja, hogy

évente maximum kétszer engedheti meg magának, hogy új ruhákat vegyen, ilyenkor 2-2 dollárt költ.

Az egyik kinézett póló 35 dollár volt, ez az összeg több, mint amennyit lakbérre költ havonta.

swe06 swe07

A norvég fiatalok napi 3 dollárért, tíz órán át végezték a monoton munkát, elborzasztó munkakörülmények mellett. A forgatás végére a szereplők teljesen átértékelték magukban a világot.