Ebben az alaszkai faluban mindenki egyetlen hatalmas házban él

És csak egy keskeny alagúton lehet bejutni.

Whittier érdekes hely. Egy kis alaszkai falu, ahol körülbelül kétszázan laknak. Ettől még nem lenne érdekes, ha nem laknának mind a kétszázan ugyanabban az épületben. A település régen katonai támaszpont volt, ezért van két hatalmas épülete.

wfznbzfk4hpaihotmdp2

Az épületen belül van a rendőrörstől a kocsmán keresztül a vegyesboltig minden, amire csak szükség van. A faluba bejutni sem egyszerű. Egyik oldalról a víz határolja, a másikról pedig egy hatalmas hegy. Ebbe fúrtak egy három kilométer hosszú alagutat, amiben egy egysávos autóút fut.

yllctjyiz4miodhidk3p

Félóránként cserélődik, hogy melyik irányba halad a forgalom, és este 11 körül bezárják a kapukat. Amiket csak akkor nyitnak ki, ha vészhelyzet van, vagy mentő érkezik. Időnként megzavarja a forgalmat egy vonat, mert az alagútban sínek is vannak. Ezen keresztül is sok turista érkezik. A fotókat Jen Kinney, egy fotós készítette, aki két évet élt a faluban, annyira megszerette.

eyhemxi6x1jtpfleiwsb kgltkgvdsuxgpsyxop8v sutzrcr93262kazpakz2 fkztpv8ytinyagrpqrwy gzsufhhz5pvikqqh9ihd nkuzg4sp4fjiqfl0ce8o yftq3wftyl6hbuuujqjo kc5srkf45d2ts0f0tcks ehqvqesweivjmh9huubr yssxjuy6rasrklyg4okz t7lfdclsahlskbqoqkrl qb3d4upaq532yumieshs mwe1efo8vnpnq66r67ua jtkguqtntp0x07t6yqqh