Traktorral mentették meg a jeges vízben jajveszékelő férfit a kiskőrösi rendőrök

A kiskőrösi rendőrök segítettek annak a férfinak, aki egy külterületi lápos területen eltévedt, majd beszakadt alatta a jég – írta a Police.hu.

A férfi Akasztó külterületén tévedt el és esett kétségbe. Weimper János r. törzszászlós és  Fésüsné Gárdonyi Georgina r. törzsőrmester azonnal a bajbajutott felkutatására indult szolgálati gépkocsival, de a fagyott, sáros, mélyen nyomvályús úton körülbelül 1 kilométer megtétele után  megállásra kényszerültek.

traktormentés traktormentés2 traktormentés4 traktormentés5 traktormentés6 traktormentés7

A kiváló személyismerettel rendelkező Weimper János r. törzszászlós felvette a kapcsolatot egy helyi vadásszal, aki készségesen segített az egyenruhásoknak, így az ő terepjárójával tudták folytatni a férfi keresését a rendőrség oldala szerint, aki addigra már kétségbeesetten próbálta elmondani, hogy nagyjából merre lehet.

A terepviszonyok miatt segítségül hívtak egy traktorral rendelkező helybélit, akinek a közreműködésével sikerült megközelíteni a térdig érő, jeges vízben álló férfit. Az egyenruhások és segítőik közösen kihúzták a bejelentőt és a traktorral a terepjáróig szállították. /Fotók: Police.hu/