Kamu volt a tőzsdemilliárdos tinédzser sztorija

És az egész világsajtó elhitte.

A teljes magyar és nemzetközi sajtó megírta a 72 millió dollárt összetőzsdéző amerikai tini, Mohammed Islam sztoriját. Ami, mint most kiderült, nem volt igaz. A 17 éves New York-i srác azt állította magáról, hogy néhány pennys részvényekkel kezdte a tőzsdézést 9 évesen, és mostanra odáig jutott, hogy a tanítási szünetekben olajjal, arannyal és mindenféle kis és közepes kapitalizációjú részvényekkel kereskedett. Aztán hétfőn este a New York Observernek bevallotta, hogy nem volt igaz a története.

141215165711-mohammad-islam-620xa

Az elég valószínűtlen sztorit a New York Magazine újságírója írta meg először. Ő most azzal védekezik, hogy nem állított mást, mint hogy ez egy pletyka. Islam egyetlen bizonyítéka az volt, hogy a lap ellenőrzőjének megmutatta a bankszámlakivonatát. “A srác bankszámláján tényleg gusztustalanul sok pénz van” – mondta az újságíró.

Az újságírónő még el is ment Islammal és barátaival vacsorázni, ahol a fiúk 400 dolláros kaviárt és frissen facsart almalevet ittak, és arról beszéltek, hogy ők lesznek a következő Koch-testvérek, írja az Index.