Újabb hatalmas WC nyílt Pesten

A Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM) megnyitotta Budapest második legnagyobb nyilvános illemhelyét az Újpest-Városkapu metrómegállónál. Az illemhely akadálymentes, zuhanyozni és pelenkázni is lehet benne – tájékoztatta az FCSM hétfőn az MTI-t.

A közlemény szerint az Újpest-Városkapunál újonnan átadott, 75 négyzetméteres illemhelyen nemcsak a szokásos vécéfülkéket alakították ki, hanem lehet zuhanyozni, hajat szárítani és gyermeket pelenkázni is. Ezzel együtt már négy tusolós illemhely van a fővárosban (a többi a Műcsarnok mögött, a Déli pályaudvarnál és a Lehel téren található). Hozzátették: a kerekesszékkel érkezők akadálymentesen juthatnak be a számukra kialakított helyiségbe.

Megnyílt a fõváros második legnagyobb illemhelye

Közölték: a fővárosi illemhelyeket az FCSM 2010-ben vette át üzemeltetésre. Négy év alatt a korábbi “áldatlan állapotokat” felszámolták, több mint harmincöt közvécét újítottak fel, tízet teljesen átépítettek, és hét újat nyitottak. Hangsúlyozták: a felújításoknál mindig kiemelt szempont volt a környezetbarát és energiatakarékos működtetés.

illemhely-budapest2

Tavaly a Lehel téri aluljáróban, a közelmúltban pedig Újpest központjában, a Városházához közel adtak át egy-egy felújított illemhelyet. A belvárosban pedig kihelyeztek a József nádor téren és a Honvéd téren egy-egy modern, önműködő takarító-öblítő rendszerrel, valamint távfelügyelettel ellátott automatavécét.