1,6 milliárdot adtak érte, mutatjuk a világ legdrágább fotóját

Joggal gondolkozunk el rajta, hogy mi kerül ezen ennyibe. A “Phantom” című kép egy ausztrál/amerikai fotós, Peter Lik munkája.

Ezzel a fotóval művészettörténelmet írt, ugyanis összesen 6,5 millió dollárért, átszámítva 1,6 milliárd forintért kelt el az alkotás. Ez persze új rekord, így ez a kép vált a legdrágább fotográfiává a világon. A képet egy magángyűjtő vette meg, aki már korábban is nagy rajongója volt a fotós munkáinak. “Illusion” című művét 2,4 millióért, “Eternal Moods” nevezetű alkotását pedig 1,1 millió dollárért vásárolta meg.

enhanced-20779-1418240637-25

“Az összes képemnek az a célja, hogy megörökítse a természet erejét, hogy az inspirálhassa az embereket, és kötődjenek a fotóhoz,” mesélte Peter Lik. “A természet egyes textúrái és kontúrjai sokkal jobban érvényesülnek a fekete-fehér fotókon. A kontraszt intenzitása miatt ez a kép lett az egyik legerőteljesebb, amit valaha készítettem.”

Az arizonai Antilop Kanyon igen népszerű a fotósok körében a kerekded sziklák és a rájuk vetülő fény miatt. Azonban nem mindenki volt oda a műért, a The Guardian szerint a fotó igazából semmi extra, olyan, akár a hotelszobákba kirakott unalmas képek.