Gúnyos rajzok napjaink komoly problémáiról

John Holcroft az 50-es évek stílusában magyarázza el, mi a baj a világgal.

Holcroft híres illusztrátor, korábban dolgozott például a BBC-nek, a Guardiannak, a Reader’s Digestnek és a Financial Timesnak is. De nem ettől híres, hanem a hihetetlen iróniájától és a fantasztikus stílustól, amivel a rajzait megalkotja.

satiric-illustrations-john-holcroft-6

A férfi minden rajza azonnal elkezd terjedni az interneten, olyan jól ragadja meg, mi a probléma a világgal. A rajzaira leginkább az ötvenes évek reklámjai hatottak. A stílusban és a nyomdaminőségben is remekül utánozza őket. Van itt minden, a fogyasztói társadalomtól kezdve a bankokon, a fizetős egészségügyön, a dohányzáson, a mobilhasználaton keresztül a munkaerő kizsigereléséig.

satiric-illustrations-john-holcroft-2

satiric-illustrations-john-holcroft-15 satiric-illustrations-john-holcroft-1 satiric-illustrations-john-holcroft-7 satiric-illustrations-john-holcroft-13 satiric-illustrations-john-holcroft-9 satiric-illustrations-john-holcroft-14 satiric-illustrations-john-holcroft-10 satiric-illustrations-john-holcroft-5 satiric-illustrations-john-holcroft-4 satiric-illustrations-john-holcroft-11 satiric-illustrations-john-holcroft-3

Reméljük, neked is felnyitották a szemed a képek.