Európa 6 legszokatlanabb karácsonyi vására

Gondoltad volna, hogy egy barlang, egy tó, vagy egy sötét erdő is ideális helyszín lehet az ünnepre hangolódáshoz? Az egyik legnagyobb szálláskereső oldal összegyűjtötte a legszokatlanabb karácsonyi vásárokat a kontinensről.

1. Liseberg vidámpark, Svédország

A svédországi Göteborg vidámparkja november-decemberben karácsonyi külsőt ölt; 5 millió izzóval, 700 karácsonyfával és 80 faházzal várja a látogatókat. A hagyományos vásáron kívül Lisebergben ellátogathat a régimódi karácsonyi kerületbe, ahol szekerek hajtanak a macskaköves utcákon és kórusok énekelnek az utcasarkon. A vidámpark egy másik részén pedig ennél is távolabbra utazhatunk az időben: egyenesen a középkorba, ahol tanúi lehetünk a királyi udvar ünnepi készülődésének.

Nyitva: november 14-től december 30-ig

vasar01

2. Velvet Caves, Hollandia

A holland Valkenburg barlangrendszere szokatlan, mégis ideális helyszínéül szolgál a karácsonyi készülődésnek. A Gemeentegrot (nevének jelentése „önkormányzat i barlang”) ad otthont az egyik legnagyobb és legősibb földalatti karácsonyi piacnak Európában. A látogatókat a karácsonyfákon, csodás fényeken és finomságokon kívül falfestmények, szobrok és hangulatos zene várja.

Nyitva: november 14-től december 23-ig

vasar02

3. Hochschwarzwald, Németország

A németországi karácsonyi vásárok amúgy is híresek, ám az egyik legeredetibb minden bizonnyal a Fekete-erdőben, Freiburg közelében található Hochschwarzwald karácsonyi vására. A vad, lélegzetelállító környezet, a mítoszok és legendák övezte völgy a négy adventi hétvégére ünnepi díszbe öltözik. A grandiózus híd alá több mint 40 kereskedő költözik, akik helyi kézműves termékekkel, egyedi ajándékokkal és különleges finomságokkal kínálják a vendégeket.

Nyitva: november 29-től december 21-ig minden hétvégén

vasar03

4 . Millstatt-i tó, Ausztria

Az osztrák Milstatt város taván elhelyezett tutaj, az úgynevezett „Tűzsziget” az ünnepek tiszteletére fényárban úszó adventi vásárrá változik át az év ezen szakaszában. Csodás környezetben, fenyőfákkal körülvéve élvezhetjük a főtt kolbászt, ízletes házi kenyeret, sült gesztenyét és egyéb falusi specialitásokat. A meleget a több helyen gyújtott apró tábortüzek, a jókedvet pedig a forralt bor és a felejthetetlen környezet biztosítja.

Nyitva: november 19-től december 31-ig

vasar04

5 . Château d’ Estoublon, Franciaország

Ez a festői környezetben, Provence Fontvieille városában fekvő kastély elegáns helyszínéül szolgál egy különleges karácsonyi vásárnak. Már a kastélyhoz vezető út is lenyűgöző; az ünnepek közeledtével csodás fényárban úszik minden. A falakon belül karácsonyi díszek, kihagyhatatlan francia borok, luxuscikkek várják a szerencsés látogatót.

Nyitva: november 15-től december 27-ig

vasar05

6. Zürichi főpályaudvar, Svájc

A pályaudvarok általában nem a meghitt, családias hangulatról híresek. Ezt azonban megcáfolja a svájci Zürich központi állomása, ami Európa legnagyobb beltéri karácsonyi vásárának ad otthont. A vonatok mellett ilyenkor 150 díszes házikó, rengeteg ajándékötlet és egy csillogó, Swarowski kristályokkal teli hatalmas karácsonyfa várja a vendégeket.

Nyitva: november 20-tól december 24-ig

vasar06