86 éve mutatták be az első Mickey egér rajzfilmet

Az általunk Miki egérként ismert figura első fellépése 86 évvel ezelőtt, éppen ezen a napon volt a New York-i Colony Színházban. Walt Disney “Steamboat Willie” című filmje igazából a harmadik volt Mickey és Minnie főszereplésével, de az első, amit nagyközönség előtt bemutattak.

Az első volt a szinkronhanggal ellátott rajzfilmek közül is, az évtizedek alatt pedig száznál is több rajzfilm készült a kedves kis egér szereplésével. Ekkoriban még a Mortimer nevet viselte, ám Disney feleségének ez nem tetszett, így végül átkeresztelték. Kezdetben a rajzfilmfigura gonosz és csintalan volt, vékony, pálcikaszerű testtel ábrázolták és kifejezetten utálta a macskákat, valamint a nőkkel sem volt valami jó viszonyban.

Walt Disney és felesége az első Mickey egérrel

Néhány évvel később azonban kikerekedett, pufók arcocskát, gömbölyűbb füleket és nagyobb szemeket kapott. Ahogy változott a jelleme, a készítők a megjelenésén is folyton igazítottak, a kor igényeinek megfelelően. Feje megnőtt, vonásai kedvesebbek lettek, a szemtelen Mikiből a gyermekek legjobb barátja lett.

mickey-mouse

Sokat változott az évek során

Hangját kezdetben megálmodója, maga Walt Disney kölcsönözte, ám kötelezettségei miatt sajnos kénytelen volt lemondani a megtisztelő feladatról. Később Jim Macdonald, majd Wayne Allwine vette át a stafétát, aki mai napig megszólaltatja a kedves karaktert.

Nézd meg te is a világ egyik legismertebb rajzfilmfigurájának első filmjét!