Durván egymásnak esett az ellenőr és az utas a villamoson

Nem lehet eldönteni, ki viselkedett durvábban a 49-es villamoson.

Azt pontosan nem tudni, hogy miért kezdett el ordibálni egymással az ellenőr és az utas, de a felvételen tényleg minősíthetetlen hangnemben beszélnek egymással. Még szeptember végén készült, a BKV-Figyelő most szerezte meg. Ezt írta nekik az olvasó, aki beküldte:

“Szeptember 23-án, délelőtt, 9:45-kor készült (a videó) a 49-es villamoson, Kelenföld felé haladva a Karolina út és a Szent Gellért-templom közötti szakaszon. Az benne az érdekes, hogy az utazással kapcsolatos tényeket – úgy tűnik – tisztázták (és mindegy, hogy kinek volt igaza), mégis az ellenőr képtelen az utast otthagyni és dolgára menni.

Az utast olyan módon és mértékben használja feldogozatlan érzelmei és indulatai levezetésére a villamos közönsége előtt, amiről egészen nyilvánvaló, hogy a feladat ellátásához semmi köze, és a foglalkozással, illetve az arra való alkalmassággal nem összeegyeztethető.

A jelenet nem az utazás jogszerűségéről szól, pedig egy normális ellenőrnek csak erre volna szabad szorítkoznia. Vagy hívja a rendőrséget vagy nem, de nem volna szabad hagynia, hogy a helyzet elfajuljon, hát még olajat is önteni a tűzre és tovább provokálni, verekedésre ösztönözni az utast.”