Nosztalgikus videó készült a Széchenyi-hegyi gyermekvasútról

Aki gyermekkorában úttörő volt, most elmerülhet az emlékeiben. A nemrég feltöltött time-lapse videó elkalauzol bennünket a  Hűvösvölgy és Széchenyi-hegy megállók között közlekedő gyermekvasút világába.

A gyermekvasutas közösségbe azok a gyerekek léphetnek be, akiknek tanulmányi átlaga megfelelő. Miután elvégezték a tanfolyamot és letették a különböző ismeretekből álló vizsgát, szinte teljesen önállóan tevékenykedhetnek. Munkájuk során jegyvizsgálóként, peronügyeletesként és pénztárosként felelősségtudatot, magabiztosságot tanulhatnak. A közös élmények, foglalkozások pedig egy egész életre meghatározóak lehetnek.

A videóban olyan helyekre is bekukkanthatunk, ahová máskor csak a gyermekvasutasok léphetnek be, ilyen például a legtöbb szolgálati hely, a fűtőház, vagy a forgalmi irodák. Ezen kívül beleshetünk a gyerekek mindennapi életébe, a gyermekvasutas otthonba, valamint egy ballagásra is hivatalosak vagyunk a felvételnek köszönhetően, ami minden bizonnyal gyönyörű emlékeket idéz majd a korábban itt szolgált felnőttek szívében.