A Prezi alapítója lett az év európai internetes vállalkozója

Árvai Péter nyerte el az „Év internetes vállalkozója” díjat, amelyet eddig még soha nem kapott meg magyar cég vagy vállalkozó. A döntést a világ legnagyobb internetes konferenciáján, a dublini WebSummiton jelentették be.

Az Europioneers díjért 27 országból összesen 1200 vállalkozás indult, a 8 tagú zsűri összesen 12 céget és vállalkozót juttatott a döntőbe. Magyarországi jelentkező még soha sem kapta meg a díjat, a mostani döntőben is a Prezi képviselte egyedül hazánkat.

Peter-Arvai-thumb

„Nagyon örülök ennek az díjnak, amiért nemcsak én, hanem a két alapítótársam, Halácsy Péter és Somlai-Fischer Ádám, illetve a Prezi-dolgozók közösen dolgoztak meg. A díjak azért is fontosak, mert ezzel egyrészt Magyarország jó hírét visszük a világban, másrészt pedig ezen keresztül sokakhoz eljut az üzenetünk, hogy fontos elkezdeni vállalkozni, fontos hinni magunkban” – nyilatkozta a Prezi társalapítója és vezérigazgatója, Árvai Péter.

Az Európai Bizottság a Deloitte tanácsadó céggel és a Hub Instituttal közösen alapította a díjat, hogy elismerjék és díjazzák az európai innovatív cégeket. Azok a vállalkozások jelentkezhettek, akik valamilyen új digitális megoldással vagy szolgáltatással innovatív dolgot teremtettek meg.

A Prezit 2009-ben alapította Árvai Péter, Halácsy Péter és Somlai-Fischer Ádám. Az általuk fejlesztett prezentációs szoftver egyedisége, hogy a hagyományos, slide-okon alapuló formát mellőzve, az előadás térben történik. Ma már több mint 45 millió ember használja a Prezit, a világ 190 országában. A Prezi a magyar mellett angol, német, francia, spanyol, portugál, japán és koreai nyelven is elérhető.