10 dolog, amit a boldog emberek reggel csinálnak

Végre valaki összeszedte ezt a hasznos listát.

A Pozitívnap szerint a boldog emberek titkát meg lehet fejteni abból, mit csinálnak reggelente. Ezt a tíz dolgot.

1. Hálásan kelnek fel.

A boldog emberek ébredés után rögtön hálát adnak az életükért, a családtagjaikért, és azért, hogy vannak döntési, választási lehetőségeik.

2. Soha nem hagyják ki a reggelit.

“Reggelizz úgy, mint egy király, ebédelj úgy, mint egy polgár, és vacsorázz úgy, mint egy koldus.” Mennyi igazság van ebben a mondásban!

3. Nem felejtik el ápolni az elméjüket.

A boldog emberek ébredéskor mindig befelé fordulnak egy kicsit. Na de nem ám a fal felé – magukba néznek, és hagynak néhány percet a meditációra, gondolkodásra, tervezgetésre.

4. Sportolnak.

Nem azt mondják, hogy nyomjatok le egy komplett edzésprogramot, mielőtt lefő a reggeli kávé, hanem azt, hogy az ágyból kikelve dörzsöljétek át a bőrötök, mozgassátok meg a tagjaitokat.

5. Megtervezik a napot.

Talán furcsán hangzik, de a boldog élet egyik titka az, ha előre tervezünk.

6. Nem bánnak meg semmit.

Biztosan mindenkivel számtalanszor megesett már, hogy reggel, visszagondolva az előző 24 óra eseményeire, elöntötte a megbánás, a szégyenkezés, vagy egyszerűen csak a bosszankodás amiatt, hogy valamit rosszul csinált, és már nem változtathatja meg. Nos, a boldog emberek ilyet egyáltalán nem tesznek – felkelnek, és nem visszafele néznek, hanem szigorúan, csak és kizárólag előre!

7. Szokásukká válik a boldogság.

A boldog emberek úgy kezelik a boldogságot, mint egy jó szokást, amit sosem szabad feladni, és rendszeresen gyakorolni kell ahhoz, hogy igazán belén ivódjon.

8. Nem engedik át a reggeleiket a technika ördögének.

Rengeteg olyan nő és férfi él a Földön, akik e-mailezéssel, hírolvasással, vagy egyszerűen csak a telefon, számítógép nyomogatásával kezdik a reggelt. Annak ellenére, hogy a tájékozódás ezen fajtájának is megvan a maga bája, a boldog emberek, míg be nem érnek a munkahelyükre, minden “idegen dolgot” ignorálnak.

 9. Mindig célokat tűznek ki.

A boldog emberek nem csak az elintéznivalókat tervezik meg a korai órákban, hanem azt is, milyen kisebb vagy nagyobb célokat szeretnének elérni aznap.

10. Elhatározzák, hogy keresni fogják a boldogságot.

Aki valóban örömökben gazdag életet szeretne élni, annak minden egyes reggel meg kell fogadnia, hogy aznap is a boldogságot fogja keresni.