Puzsér Róbertet hajnalban, a nappalijában igazoltatták a rendőrök

Hajdú Péter beperelte, ezért hajnalban megjelent nála két rendőr, hogy igazoltassák.

Ő maga így írta le az esetet a Facebookon:

“Ma reggel arra ébredtem, hogy két rendőr igazoltat a nappalimban. Még félálomban voltam, amikor bejöttek a lakásomba, mert hajnali négyig dolgoztam, úgyhogy az első néhány perc teljesen kiesett. Az állítólag engem szolgáló és védő járőrcsapat azt kívánta a Hajdú Péter által indított becsületsértési ügy kapcsán felderíteni, hogy a bejelentett lakcímemen vajon idézhető vagyok-e.

Nos, igen. Idézhető, elérhető és lakos. Bár van úgy, hogy épp nem otthon alszom, van úgy, hogy az italkiméréseket járom reggelig, és nyaranként is el-eltünedezem hetekre, de hála Istennek nem veszett kárba se az adófizetők pénze, se a rendőrök ideje, az operatív cselekményt fényes siker koronázta: Puzsér elérhető a bejelentett lakcímén. Épp ahogy a telefonján, postai úton vagy a nyilvános fellépései alkalmával.

Nem mellesleg, az ellenőrzés úgy érkezett, hogy a korábbi idézés nyomán én megjelentem az eddigi egyetlen tárgyaláson, ellentétben a médiapszichopata felperessel, aki a távolban sunnyogott. A magyar igazságszolgáltatásnak mindenesetre fényes napja volt a mai, hiszen Puzsér reggel kilenc órakor a bejelentett lakcímén tartózkodott. Jegyzőkönyvbe vele!

Minden tiszteletem Pintér Sándoré. Nem csak rendet tett az országban három hét alatt, de már ott tartunk, hogy a legjelentéktelenebb ügyekre is van az állományban fölösleges rendőrjárőr. Talán akadnak olyan fanyalgók, akik szerint egy polgári per kapcsán túlzás rendőrt küldeni valakinek a nappalijába lakcímet ellenőrizni, de én lojális állampolgár vagyok, aki ilyesmiért nem kiált rendőrállamot.

Egy biztos, amíg Pintér a belügyminiszter, én nem kezdek el bűnözni. Látva a rendőri apparátus hatékonyságát, szervezettségét és elképesztő mennyiségű szabadidejét, tudom, hogy szempillantás alatt lecsapnának rám, ahogy a többi törvényszegőre is.

Mától ígérem, igyekszem minden este tíz előtt hazaérni, hogy lássák, milyen jó állampolgár vagyok, aki komolyan veszi a lakcímkártyáját. Ha adnának egy zöld számot, óráról órára bejelenteném a tartózkodási helyemet, de az se lenne ellenemre, ha a hatóság GPS-t kötne a bokámra, hogy akaratom ellenére se kódoroghassak el. Se birkának, se jobbágynak nem volt soha dolga, hogy össze-vissza flangáljon a nagyvilágban.”