3 egyszerű trükk, amivel a legapróbb dolgokra is emlékezni fogsz

Nem könnyű mindent fejben tartani, főleg ebben a rohanó világban. Annyi információhoz jutunk nap mint nap, amit képtelenség feldolgozni, ezért gyakran előfordul, hogy a fontosabb dolgokról teljesen megfeledkezünk. Minden a fejben dől el, ezért néhány egyszerű trükk segítségével fejleszthetjük magunkat, hogy minden fontos apróságot megjegyezzünk és bármikor újra felidézzünk.

1. Ismételd el hangosan az információt legalább ötször!

Semmilyen kézzelfogható bizonyíték nincs arra, hogy ez a taktika működőképes, de rengeteg embernél bevált már. Ha az új információt hangosan, többször is elismételjük, az elősegíti, hogy az agy elraktározza az új ismereteket. Sokkal hatékonyabb, ha a szavakat a saját fülünkkel is halljuk, nem csak leírva látjuk.

2. Asszociálj a fontos dolgokra egy másik szó segítségével!

Rendkívül hatásos trükk, ha a megjegyezni kívánt dolgot egy másikhoz kötjük. Ez lehet akár egy hasonlóan csengő, vagy rímelő szó, egy élethelyzet, egy másik ember, szinte bármi, amivel az agyunk beazonosíthatja a keresett gondolatot. Keress egy képet az adott szóhoz, mert ha fejben is megrajzolod a fogalmat, könnyedben eszedbe jut később is.

3. Készíts jegyzetet!

Az utolsó tippünk az egyik legegyszerűbb. Tanórákon, vagy megbeszéléseken hihetetlenül hasznos lehet, hiszen így rengeteg információt jegyezhetünk fel. Egy jól megválasztott kulcsszó se perc alatt előcsalogathatja a korábban hallott ismereteket, illetve amit leírunk, általában jobban megragad.