Még a régészek sem voltak felkészülve arra, amit ez a koporsó rejtett

Bulgária déli részén találtak rá erre az aggasztó leletre. A sír egy nagyjából 40 éves férfi maradványait rejtette, aki valamikor a 13. században élhetett.

Először csak azt vették észre, hogy a férfi bal lába nincs a helyén, a testtől távol, a koporsó sarkában bukkantak rá. Amikor közelebbről is megvizsgálták a leletet észrevették, hogy a mellkasában, pontosan a szívében egy vasból készült karó található.

desktop-1413315497

A szakértők arra a következtetésre jutottak, hogy a férfi valószínűleg a vámpír hisztéria áldozata lett. Akkoriban nagyon is valóságosnak hitték a vérszívó, hallhatatlan lényeket, számos bizonyítékot találtak már erre vonatkozóan. Ez az újabb lelet is határozott jele annak, hogy az akkori emberek mit meg nem tettek annak érdekében, hogy biztonságban érezzék magukat.

desktop-1413315499

Valószínűleg a bal láb eltávolítására is a félelmük miatt került sor, ugyanis rettegtek attól, hogy a vámpírnak kikiáltott személy felébred a halálból. Reméljük, hogy a szívébe döfött karó csak a halál után került a helyére, abban az időben ugyanis gyakran temették el ezzel a módszerrel a halottakat.

desktop-1413315496