A kávéfőződ tele van penésszel, csak nem tudsz róla

Megmondjuk, hogyan takarítsd ki. Semmit nem szeretünk jobban, mint egy jó csésze kávét. De csak akkor, ha az kávé, és nem penész. Egy 2011-es kutatás szerint az otthoni kávéfőzők felében vagy penész, vagy élesztő nőtt a kosztól. Sokban rengeteg baktérium volt, és a nagy részük koszosabb volt, mint egy vécéülőke.

A kávészakértők szerint ezeket a szervezetünk tudja kezelni, de egy idő után annyi lesz belőlük, hogy betegek leszünk tőle. És hogy hogyan takarítsd ki? A varázsszó az ecet. Nem csak fertőtlenít, de a vízkövet is leszedi. A szakértők szerint, ha sima kávéfőzőnk van, akkor naponta takarítsuk ki kicsit, és vízkőtlenítsük, ha kell.

Ha rég takarítottad, főzz le egy adagot, amiben félig víz van, félig ecet. Ez szépen kiszed belőle minden mocskot. Hagyhatod is állni benne az oldatot fél órát.