Meghalt Gallai Rezső, a legidősebb magyar

Csütörtökre virradóra elhunyt Gallai Rezső, az ország legidősebb lakója – írja a kisalfold.hu.

Meghalt Gallai Rezső, Magyarország legidősebb állampolgára, aki 110 éves korában, a győri Lepke utcai idősek otthonában hunyt el csütörtökre virradóra – írta a kisalfold.hu. A beszámoló szerint álmában érte a halál.

A férfi 1904. január 29-én született Szombathelyen, anyja nem tudta gondozni, ezért Pápán élt, nevelőszülőknél. Nyolcévesen az utcán tanult meg olvasni, amíg az újságot vitte nevelőapjának, így értesült a balkáni háború kitöréséről 1912-ben. 1916-ban veszprémi menhelyre került, majd Alagon volt lovászfiú. Győrbe költözött 1926-ban, a pengő bevezetésének évében.

1928-ban megnősült, egy fia született, aki 1956-ban disszidált és külföldön hunyt el. Gallai Rezső 1932-től a vízügynél dolgozott, de ahhoz, hogy nyugdíjas állása legyen, a háborúban frontszolgálatot kellett vállalnia. A mai Ukrajna területén szolgált, egy partizántámadás során légnyomás érte és sebesültként hazakerült. Ezután egészen 98 éves koráig dolgozott a vízügyi igazgatóságnál.

Felesége halála után másodszor is megnősült, mindkét nővel 32 évet élt együtt. Második fia két éve hunyt el, unokája, Tibor még a halála előtti napon is meglátogatta.