Dobj ki mindent, boldogabb leszel!

A legjobb, amit magaddal tehetsz, hogy most rögtön kidobsz mindent magad körül. Ezt írja Leah Finnegan a Gawker Domesticity nevű otthoni környezetvédelemmel foglalkozó blogján. Leah szerint ha körbenézel magad körül, legalább 15 olyan tárgyat látsz, amire nincs szükséged. Simán kidobhatod, vagy elajándékozhatod őket. Ez egy életstílus, eg sokkal jobb életé.

Nézz körül most, mennyi fölösleges tárg van körülötted. Rögtön mondunk is párat.

A hűtő

Nem, nem a hűtőt kell kidobni, hanem a dolgokat, amik a hűtőn vannak. Fölösleges képeslapok emberektől, akikkel már nem beszélsz, régi eskűvői fotók a barátaid lagzijáról. Dobd ki őket, nincs rájuk szükséged.

A gyertyák

Egyszerűen nincs szükséged ennyi gyertyára. Csak foglalják a helyet. Ráadásul a már meggyújtott, összeolvadt gyertyák, amik vonzzák a koszt és undorítóak lesznek, tényleg nagyon gusztustalanok.

Könyvek

Biztos, hogy tele vagy könyvekkel. Egy csomó olyannal is, amit már rég olvastál és nincs is rájuk szükséged. Simán megszabadulhatsz tőlük. Brooklynban úgy csinálják, hogy kirakják az ajtó elé, hogy vigye el, akinek szüksége van rá. Ezt te is megcsinálhatod.

Gerünk, próbáld ki, aztán mondd el, milyen. Leah szerint ő minden hétvégén alig várja, hog mikor dobhat ki teljesen fölösleges cuccokat, amik előle foglalják a helyet a lakásban.

Ha átáll a tudatod arra, hogy kevés dologgal is boldog lehetsz, akkor nincs határa a dolgoknak, amiket ki tudsz dobni. Egy csomó dologra egyszerűen nincs szükséged.

Leah sem akar lemondani az összes tulajdonáról, egyszerűen rájött arra, hogy a fölösleges dolgok vonzzák a fölösleges dolgokat. Minél hamarabb megszabadulsz a kacatoktól, annál jobb. Próbáljátok ki ti is!