Eladják Elvis felbecsülhetetlen értékű repülőit

Eladja a memphisi K.G. Coker azt a két Elvis-gépet, amelyeket közvetlenül Elvis Presley halála után, még 1977-ben vásárolt meg. Lisa Marie és a Hound Dog II. névre keresztelt repülők mérhetetlen luxusról árulkodnak, éppen ezért a jelenlegi tulajdonos nem is adta meg az árukat. Viszont „komoly vevőkre számít”.

A négy hajtóműves „Lisa Marie-ben” egy franciaágy, fürdőszoba arany tartozékokkal, és négy tévé van 52 darab hangfallal – írja a CNN. 1960-ban építették, és a magánrepülőgép színeit maga Elvis választotta. A „Hound Dog II” egy valamivel kisebb gép, és kevésbé fényűző, mint nagyobbik társa, de tény: mindkét jármű jól mutatja, hogy annak idején micsoda luxusban élt „A király”. Elvis „Lisa Marie”-t 250 ezer dollárnak megfelelő, nagyjából 59 millió forintért vette 1975-ben, a „Hound Dogot” pedig 350 ezer dollárért, azaz több mint 83 millió forintért. „Lisa Marie” akkor repült utoljára, mikor 1977-ben Priscilla Presley-t és George Hamiltont Kaliforniából Memphisbe szállította Elvis temetésére.

Coker egyébként azért kénytelen eladni a gépeket, mert lejárt a megállapodása az Elvis Presley Enterprisesszal, és sürgősen kellene egy új tulajdonos, hogy továbbra is Gracelandben maradhassanak a repülők. Először ugyanis július közepén derült ki, hogy az Elvis-hagyatékot kezelő Elvis Presley Enterprises (EPE) elmozdítaná a gépeket az énekes egykori háza mellől. Akkor nagy volt a rajongók részéről a felháborodás emiatt, úgyhogy minden bizonnyal akad majd közülük valaki, aki busás összegért Gracelandben tartja a gépeket.