50 éven belül mindannyian rovarokat fogunk enni

Ha ezt gusztustalannak találod, akkor van egy rossz hírem: már most is eszed őket.  A világ népessége minden évben körülbelül 70 millióval nő. Ha ez így folytatódik, 2050-re elérjük majd a 9 milliárd embert. Ahhoz, hogy ennyi embert etessünk, kétszer annyi ételt kell termelnünk, mint amennyit most tudunk.

De ez ne m lesz könnyű, mert a mezőgazdaságunk 70 százalékát már most is használjuk, az óceánjaink pedig túl vannak halászva. Nagyjából egymilliárd ember folyamatosan éhes a földön. Ezen valamivel változtatni kell. Az egyik megoldás, hogy együnk rovarokat.

Az emberiség tízezer éve fogyaszt rovarokat. Most is kétmilliárd ember van a földön, aki rendszeresen eszik ilyesmit. Több mint 1900 ehető rovarfaj van, de leginkább a hernyókat, bogarakat, pillangókat fogyasztjuk.

Ha ezt gusztustalannak találod, akkor van egy rossz hírem: már most is eszed őket.  Elképesztően sokat fogyasztunk belőlük minden nap. Ha csak a sört nézzük, akkor is. Itt tíz gramm komlóban, amiből a sör készül, akár 2500 apró levéltetű is lehet. Egy két és fél decis gyümölcslében összesen egy szúnyoglárva a megengedett (!) szennyezés.  Egyébként pedig nem kell aggódni, mert finomak, táplálóak, fenntarthatóak és munkát is teremthetnek.