Nagyon fontos: Nem szabad a vajat a hűtőben tárolni!

Ha te is ott tartod, akkor elég nagy hibát követsz el. A vaj a hűtőben megkeményedik. Innentől nem tudod kenni, csak szeletelni. Ráadásul nem csak megkeményedik, de rombol is. Próbáld csak meg a kemény vajat elkenni egy kenyéren. Nem csak nem fog menni, de darabokra tépi a kenyeret is.

hmivatcpblmyuuel0k7h

Ráadásul a világ nagy részén nem is hűtik a vajat. Franciaországban egy vajtartóban tartják az asztalon, amitől folyamatosan jól kenhető marad. Ráadásul a vaj tényleg nagyon hasznos. Majdnem minden étel finomabb lesz tőle, és már a nagy margaringyártók is elismerik, hogy nem csak finomabb, de egészsségesebb is a margarinnál.

A vaj eleve pasztőrözött, így sokkal lassabban romlik meg. Sőt, legtöbbször külső baktériumok miatt tud megromlani, így ha szobahőmérsékleten letakarod, akkor semmi baja nem lesz. Még az amerikai eégszségügyi szolgálat is azt javasolja, hogy negyed órával a használat előtt vedd ki a vajat a hűtőből. Azt pedig nem is állítják, hogy bármi baja lenne, ha folyamatosan szobahőmérsékleten tartod.