Egészséges gyerek a mozgáskorlátozott hintán! Kiborultak a magyarok

Néhány hete lehetett hallani arról, hogy a Margitszigeten átadtak egy kifejezetten mozgáskorlátozott gyerekeknek épített hintát. Remek, gondolhatnánk, de ahogy az lenni szokott, egy ilyen kezdeményezésből is sikerült vitát generálni.

Az ok pedig a következő: egészséges gyerekek másznak bele és most kapaszkodjatok meg valamiben, játszanak benne. Nem rongálják, nem pisilnek a tövébe, nem viszik haza darabokban, játszanak rajta. A felirat szerint balesetveszélyes a hinta, ahogy egyébként nem kevésbé balesetveszélyes egy olyan mászóka, ami minden játszótéren megtalálható.

egeszseges-gyerek-mozgaskorlatozott-hinta

Egy táblára persze ki van írva, hogy tilos használni a hintát az egészséges kicsiknek. Megoldás lehet az például, ha ezt a szöveget eltávolítják róla. Azt persze valószínűleg felesleges ecsetelni, hogy amikor egy kerekesszékes kicsi érkezik a hintához és nem száll ki, akkor a szülőnek kell erre megkérni a gyereket és elmagyarázni, hogy ezt most miért.

A Vastagbőrön inkább az a verzió nyert, hogy ilyet nem lehet csinál, ez az európai elvekkel ellenkezik, miközben a Cink egyik olvasója hosszabb levélben vázolta, miért nem bunkóság ilyet csinálni és képtelenség összehasonlítani a mozgáskorlátozott helyre álló autósok esetével egy ilyet.

Nálatok melyik változat a követendő?