Egy halom szemétből csinál fényt azoknál, ahol nincs áram

Tudtad, hogy 200 milliárd műanyag palackot dobunk ki minden évben? Persze ebben a legrosszabb az, hogy nem bomlik le úgy, mint a többi szemét.

Érdekesség, hogy majdnem minden darab, amit valaha legyártottak, valamilyen formában még a Földön van. A Distractify felteszi a kérdést, mi lenne, ha nem dobnánk ki őket, ehelyett inkább problémamegoldásra használnánk őket? A Fülöp-szigeteken például rengetegen élnek úgy, hogy a szorosan egymás mellé épült házak miatt nincs rajtuk ablak és elektromosság híján világítás sem.

Alfred Moser és néhány diák rájött, hogy egy kis trükkel ezek az üvegek fényt nyújthatnak az embereknek. Vízzel töltik meg és fehérítőtablettát dobnak bele. A tetőn keresztül úgy helyezik el, hogy az eső ne juthasson be a házba, viszont azzal a minimális fénnyel érintkezve a feloldódott tabletta reakcióba lép és villanykörteként kezd el működni.

plastic-bottle-solar-light-1-934x plastic-bottle-solar-light-2-934x plastic-bottle-solar-light-4-934x

plastic-bottle-light-assemble-934xplastic-bottle-solar-light-6-934x plastic-bottle-solar-light-7-934x plastic-bottle-solar-light-9-934x plastic-bottle-solar-light-10-934x plastic-bottle-solar-light-11-934x