Ha valaha felgyújtottál valamit a mikróban, fellélegezhetsz, nem te vagy az első, és nem is az utolsó.
A csilingelő sütőt ugyanis, annak ellenére, hogy jó pár évtizede részese mindennapjainknak, könnyű lángba borítani. Íme néhány jó tanács, hogy mi az amit soha, semmi esetre se rakj a mikróba. Se véletlenül, se direkt.

Gyorskajás, vagy uzsonnás zacskót semmi esetre se, sőt az a legjobb, ha minden papíralapú tárolót, dobozt, vagy edényt hanyagolsz.

Tojás… Ne hagyd, hogy becsapjanak, tojást nem lehet mikróban keményre főzni. Ha nem hiszed és mégis megpróbálod, a várt eredmény helyett nem kapsz mást, csak egy hatalmas nagy trutyihalmazt, amit nem lesz kellemes kipucolni.

Ha külön nincs rajta feltüntetve, a hungarocellt is hanyagold, a műanyag ugyanis nem viselkedik valami jól a mikróban.

A gyümölcsöket sem túl ajánlatos megmikrózni, a szőlő például felrobban, a mazsola pedig durván füstöl.