Ez a világ 9 legmenőbb irodája

Sóvárogva kortyolgatod reggelente a gépikapucsinót és takarod el a klímát a szomszéd tegnapi pizzásdobozával? Könnybe lábadt, csipás szemekkel vágyakozol valami olyan helyre, ahol jó is lenne dolgozni? Bármilyen meglepő is, léteznek menő irodák, íme a top kilenc.

Selgas Cano

iroda1

irodaII

A José Selgas és Lucia Cano által alapított, madridi székhelyű építész cég egyenesen az erdőbe helyezte irodáját. Meglepő módon, ők látják a fától az erdőt.

Jump Studio

iroda3

iroda4

A Red Bull londoni irodája sem süllyed el a hétköznapi luxus posványában, szerényen egy csúszdát is elhelyeztek az egyik lépcső mellett.

Palotta Teamworks

iroda5

iroda6

Los Angelesben tényleg a csillagos ég a határ, s ennek szellemében alakította át a Palotta Teamworks székhelyét is. Úgy gondolták, hogy a kétmillió dollárnyi profitot termelő cég legjobban úgy tudja kreativitásra bírni alkalmazottait, ha mindenki külön konténert kap.

David Ajasa-Adekunle irodái

iroda7

Mivel az építészmérnök David Ajasa-Adekunle kétszemélyes kockairodái bárhová telepíthetők, így saját cégénél, az Innovation Imperative-nél úgy gondolta, miért ne rakná a munkaállomásokat rögtön a természet lágy ölébe.

Google Zürich

iroda8 iroda9

A Google sem maradhat ki a topok topjából, svájci főhadiszállásuk megtervezésekor egyetlen cél vezérelte őket, mégpedig hogy olyan teret és szabadságot adjanak munkatársaiknak, hogy azok maximális kreativitással vethessék bele magukat az internet tengerébe.

Google New York

irodaX irodaXI

Egyszerre nyugodt és lüktetően modern, a Google belső építészei és arculattervezői nagyon ráéreztek a hatalmas metropolisz hangulatára. Háromezren dolgoznak az egész épülettömböt elfoglaló irodaegyüttesben, ahol rollerrel a legcélszerűbb közlekedni.

Arcade Offices

irodaXII irodaXIII

Brendan Bailey igazi játékgép-fanatikus, így nem csoda, hogy saját irodáját Pacman és milliónyi társa díszíti. Elsőre egy laikusnak még a telefont is nehéz lenne megtalálni.

Invetionland

irodaXIV irodaXV irodaXVI

Pittsburgh 5600 négyzetméternyi területén fekszik az Invetionland névre keresztelt feltalálópark, ahol a dolgozók akár egy kalózhajón, vagy egy Hot Wheels-zes versenypálya kellős közepén is magukhoz ragadhatják a billentyűzetet, ha munkára kerül sor.

Open Systems

irodaXVII irodaXVIII

Letisztult és minimalista vonásaival a svájci tervezésű Open Systems már önmagában sok irodát maga mögé utasítana, ám a határokat feszegető tervezők itt nem álltak meg, olyan padlótól plafonig tartó ablak-falakat építettek az egyes helységek közé, amelyek bármikor mozgósíthatók. Jobbra, balra, fel, le, át, gyakorlatilag bármely irányba, így alakítva át a teret egy doboznyi munkaállomásból egy hatalmas, tág tárgyalóvá.