Amikor az étkezésről esik szó, egy kicsit mindenki elbizonytalanodik. Azt tudjuk, hogy vannak ártalmas dolgok, de miben? Mindenben?
Mit szólnál, ha azt mondanánk, amit elég gyakran eszel, esetleg amit a nagymamád minden ünnepre megsüt, az egyik legundorítóbb dolgot tartalmazza, amit el tudsz képzelni? Mutatunk néhány példát, azt pedig, hogy mihez kezdtek az információval, rátok bízzuk.

A Borax nevű tisztítószer. Aki járt az Egyesült Államokban és evett kaviárt, találkozhatott vele. Főleg ha rajta volt az E285-ös összetevő.

Emberi szőr. Ezt az összetevőt gyakran L-ciszteinként említik és péksüteményekben, tortákban is megtalálható. Többek között!

Biodízel adalékanyag. Hol találkozhatsz a butil-hidrokinon összetevővel? Mondjuk a csirke nuggetsekben.

Homok. Keresd a szilícium-dioxid összetevőt. Az élelmiszeriparban csomósodást gátló anyagként, fehérjék sörből, valamint borból történő eltávolítására, és habzásfékezőként alkalmazzák E551 néven. Előfordulhat továbbá szárított élelmiszerekben, ahol víz megkötésére használják. Napi maximum beviteli mennyisége nincs meghatározva.
Persze lehet azt mondani, hogy semmi sem teljesen egészséges és addig jó, amíg nem tudunk ezekről a dolgokról. Aki szeretne tudatosan élni, ossza meg ezeket az összetevőket az ismerőseivel is.