Ennyit töltünk el az autóban. Megdöbbentő számok!

A National Geographic legújabb számában közölt egy érdekes statisztikát arról, hogy a világ nagyvárosaiban mennyit töltenek az emberek autóban, amikor munkába igyekeznek, vagy éppen a gyereket viszik óvodába vagy iskolába.

A felmérésből az jött ki, hogy a legtöbbet Belgiumban, Brüsszelben autóznak az emberek, de a többi városuk is igen aktív ilyen szempontból. Brüsszelben több mint 80 órát autózik egy ember. Őket követi London, ahol 70 órát meghaladó ez a szám, de Rotterdam is felfért a dobogóra. A harmadik helyért csak egy kicsivel kell kevesebbet autózni a holland városban, mint Londonban.

Kiugró még Los Angeles, Stuttgart és Párizs statisztikája is. Mindhárom helyen nagyjából 60 óra volt az átlagos autózás 2012-ben.

A gazdaság állapotát is jelzi, ki mennyit autózik, állapítja meg Jim Bak közlekedési szakértő: “2008-ban, amikor beütött a világválság, az Egyesült Államokban harmadával visszaesett a közúti forgalom.” Érdemes megjegyezni, hogy 40 óránál következik az be, hogy egy munkahétnyi veszteség az, amit az emberek az autóban töltenek.

Ezt sok holland, német és belga város teljesíti. Olyanok, mint: München, Düsseldorf, Hamburg, Antwerpen, vagy éppen Hága.

A felesleges pazarlásról itt láthattál képeket. Ettől majd kicsit óvatosabb leszel!