Felépítettek egy várost, 500 ezer kockacukorból

Brendan Jamison és Mark Revels igazából utazó projektként kezeli a Sugar Metropolis névre hallgató kezdeményezést. Az a céljuk, hogy az építőelemként használt cukrok segítségével jól együttműködő közösségeket hozzanak létre. Mert azt mondani sem kell, milyen fokú kommunikációra és odafigyelésre van szükség egy ilyen város felépítéséhez.

Nincsenek kötöttségek, mindenki a saját elképzelése szerint építkezhet. Létrejöhetnek panelházak, kilátók, vagy éppen hegyek is. Mindennek csak az ott munkálkodók képzelete szab határt. Nem élethű városokban gondolkodnak tehát, hanem fiktív helyeket hoznak létre.

Az első sikeres projektre Észak-Írországban került sor tavaly ősszel, de most jelentették be, hogy New Yorkban is szeretnének építeni egyet. Nincs megkötés, hogy kik vehetnek részt a projektben, hiszen ahogy a képeken is látszik, ugyanúgy kisgyerekek is kipróbálták magukat, mint az idősebb korosztály tagjai.

SugarMetropolis1 SugarMetropolis2 SugarMetropolis3 SugarMetropolis4 SugarMetropolis5 SugarMetropolis6 SugarMetropolis7 SugarMetropolis8 SugarMetropolis9 SugarMetropolis10 SugarMetropolis11 SugarMetropolis12 SugarMetropolis13 SugarMetropolis14 SugarMetropolis15