5 lenyűgöző könyvesbolt amit látnod kell, mielőtt meghalsz

Sokan már magukat a könyvesboltokat is utazási célpontnak tekintik és nem csak a helyet, ahol van. Nézd meg Velencétől Mexikóvárosig a világ legjobbjait. Mi úgy éreztük, azonnal indulnunk kell.

1. Velence, Acqua Alta

Belátható, hogy a velencei csatornák közepén milyen nehéz működtetni egy könyvesboltot. Mégis kifizetődő, mert igazi látványosság. Rendkívül jó olasz és amerikai könyveket talál az, aki elmegy ide, de nem árt tudni, hogy szinte minden évben elönti a víz. A tulajdonosnak szerencsére hajója és egy használaton kívüli gondolája is van, így bármikor ki tudja menekíteni a köteteket.

olasz

2. Boekhandel Selexyz Dominicanen, Maastricht

A hollandiai Maastricht 13. századi templomában alakították ki ezt a könyvesboltot. Innentől kezdve felesleges is magyaráznunk, hogy miért érdemes elmenni ide, hiszen tipikus kettő az egyben látványosság, ami ráadásul rendkívül széles könyvkínálattal rendelkezik.

hollandos

3. Livraria Lello & Irmao, Porto

A Portugáliában már 100 éve működő könyvtárat úgy is emlegetik, mint “lépcső a mennyországba”. A Lafayette galéria ihlette vörös lépcső köti össze a két szintet, a falak és a mennyezet gazdagon dekorált, ami órákig tartó látványosságot jelent azoknak, akiknek szerencséjük van látni.

porto

4. El Ateneo, Buenes Aires

Az argentin könyvesbolt az 1920-as években épített színház falain belül működik. Aki csak olvasgatni akar, egyszerűen beül valamelyik páholyba és átadja magát az irodalomnak.

argentin

5. Cafebreria El Pendul, Mexikóváros

A Mexikóban lévő könyvesboltban figyeltek arra, hogy a természet is megjelenjen. Egész erdőt telepítettek be, rendkívül jól szellőzik, így aki betér ide úgy érzi, a szabadban olvasgat.

konyves