A Balatoni Habos Mogyorós lett a 2017-es év tortája

A feketeribiszkével és tejcsokoládés karamellel készített tortát augusztus 19-től kóstolhatjuk meg először az ország több cukrászdájában.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2007-től tartja meg a Magyarország tortája versenyt. Idén márciusban a budapesti Zila Kávéházban a zsűri 29 beérkezett torta közül választotta ki az 5 döntőst:

Szent Erzsébet – roppanós diós piskótájú, áfonyás sajttorta (Hisztéria Cukrászda, Budapest)
Zalai Gesztenyés Fátyolfelhő – joghurtos ribizlibetéttel kombinált torta (Nándori Cukrászda, Budapest)
Balatoni Habos Mogyoró – feketeribiszkével és tejcsokoládés karamellel készített torta (Horváth Cukrászda, Budapest)
Fertődi Fekete – barnarizs-liszttel és céklás-diós tésztával készült, feketeribizli-krémes torta (Frer Cukrászda, Budapest)
Ingyom-Bingyom – málnás ropogós réteggel kombinált, citromos és aszalt gyümölcsös piskótával és pillecukor-rétegekkel készült torta (Tóth Cukrászda, Dunaföldvár).

A győztes a budapesti Horváth Cukrászda Balatoni Habos Mogyorósa lett:

Fotók forrása: Sokszínű Vidék

A szakemberek a Magyarország cukormentes tortája címről is döntöttek. Az elismerést a Zazzi Cukrászda Pöttyös Panni elnevezésű céklás-gyümölcsös kreációja kapta.

Forrás: Sokszínű Vidék 

Kövess minket a Facebookon is:
Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!